Hva er gelélakk?

Gelélakk er en krysning mellom vanlig neglelakk og gelé. Vanlig neglelakk lufttørker etter påføring mens gelélakk må herdes i en UV/LED-lampe. Gelélakk er slitesterk og langvarig (opptil 8 uker, avhengig av individuell neglevekst). Den beskytter den naturlige neglen og mange opplever at den bidrar til å forsterke den.

Hva er forskjellen mellom gelélakk og shellac?

Disse to produkter er veldig like i sin formel. Hovedforskjellen er at Shellac er et varemerke som tilhører CND (Creative Nail Design) og på grunn av sin offensive markedsføring ble det vanlig å bruke ordet «shellac/shellakk» for å beskrive en gelélakk som herdes i en UV-lampe. Konsistensen av gelélakk skaper tykkere lag ved påføring enn Shellac og med det beskytter den naturlige neglen bedre. Gelélakk har også mer langvarig effekt.

Mange ikke-profesjonelle brukere kan enkelt bli forvirret rundt beskrivelse av gelélakk. Sannheten er at alle disse navn beskriver samme type produkt: gelélakk, gellakk, UV-neglelakk, gel polish, hybrid neglelakk, shellac, shellakk.

Hvorfor må jeg buffe overflaten av min naturlige negl før jeg legger på geléen?

Det er fordi geléprodukter fester seg kun til en fettfri overflate. Ved bruk av neglebufferen fjerner man dette fettlaget og skaper en nødvendig matt overflate. Husk at dine naturlige negler skal aldri files med grove/skarpe neglefiler!  

Kan gelélakk skade neglene mine?

En høykvalitets gelélakk kommer ikke til å skade den naturlige neglen. Det er viktig å ikke påføre gelélakken på negler med mye slitasje eller sprekk og unngår påføring av produktet på eventuelle sår langs neglebåndet. Merk at man aldri skal prøve å «rive av» gelélakken da dette kan være skadelig for neglen (geléen kan rive av neglens øverste lag!).

Kan gelélakken påføres også på gelé -og akrylnegler?

Absolutt. Gelélakken påføres på samme måte på naturlige negler eller gelé/akrylnegler. Forskjellen er at du trenger å bruke litt grovere neglefil på akryl eller gelénegler for å sikre en matt overflate.                                                 

Hvorfor deler geléen seg fra neglen min?

Den vanligste grunnen til det er at geléprodukter ble påført utover neglekanten. Husk å aldri påføre geléen på neglebåndet. Det er også mulig at neglens overflate ikke ble forberedt riktig. Enten glemte du å buffe den nøye og skape en matt «grunning» for geléen eller du har glemt å bruke PH Bond/Base Coat, som er et nødvendig steg for å oppnå en optimalt resultat.

Det kan også hende at Color Coat/Diamond Top Coat ikke ble påført langs kanten til Base Coat men utover den, og med dette påført direkte på neglen (som mangler nødvendig hefting).

Hvorfor er det rynker/ujevnheter i geléen?

Gelélakk kan samle seg og skape rynker når man har påført for tykt lag med den. Påfør tynnere strøk neste gang.

Hvorfor er det bobler i geléen min?

Geléen bør legges i tynne strøk. Hvis strøket er for tykt, herder UV/LED-lampen bare selve overflaten, mens produktet under vil penetrere inn i overflaten og skape bobler.

Hvorfor er neglene mine delvis matte og klissete etter jeg har påført siste laget med top coat og herdet de i lampen?

Det er fordi du mest sannsynlig har enten påført for tykke lag med produkter og/eller ikke holdt hånden lenge nok i lampen. Husk at jo tykkere lag du påfører desto lengre tid må du herde geléen i UV/LED-lyset. Merk også at jo mer pigmentert geléfarge du bruker desto lengre tid bør den herdes.

Hvordan fjerner jeg gelélakk? (video under)

Gelélakken kan fjernes ved å file den bort med de 2 neglefil som er inkludert i startsettet vårt. Først bryter du (filer bort) det tykkeste laget med neglefil 100/180, og når du begynner å nærme deg overflaten til den naturlige neglen din, bytter du til neglebufferen og filer/polerer skånsomt bort resterende gelélakk. Du kan også bruke den kjente metoden med aceton, bomullsdotter og aluminiumsfolie. Du filer bort det tykkeste laget av gelélakken, dypper bomullsdotter i aceton, legger de på neglene dine og dekker de til med en aluminiumsfolie. Etter 10-15 minutter kan gelélakken skrapes bort (for eksempel med en neglebåndspinne i tre). Bruk neglebufferen til å polere bort eventuelle gelélakk-rester og jevne ut neglens overfalte. Vennligst merk at aceton kan lett irritere og tørke ut huden rundt neglene, så den kommer til å trenge litt ekstra pleie etterpå. 

 

Finner du ikke svar på det du lurer på? Send oss en melding til support@caboskin.com og vi svarer deg så fort vi kan!