Levering

Vi sender pakken med sporingsnummer med Bring. Bring leverer pakken til ditt nærmeste postkontor. Du mottar SMS og/ eller mail når sendingen er ankommet postkontoret. Du er selv ansvarlig for å oppgi riktig e-post og telefonnummer ved bestilling.

Vi sender din ordre normalt 1-2 dager etter at bestillingen er mottatt. I noen tilfeller og under visse perioder det er hektisk kan det ta noen dager ekstra før ordren sendes.

Leveringen tar normalt mellom 1-4 arbeidsdager etter at pakken er sendt fra oss.

Pris for levering til Posten’s hentested/butikk: 59,-

Dersom kjøper ikke henter ut pakken som er bestilt, er ikke kravene i henhold til angrerettloven oppfylt. Uavhentede pakker vil bli belastet et gebyr på kr 250,- + frakt tur/retur av gjeldene ordre, for å dekke våre utlegg. 

 

Retur

Er du ikke 100% fornøyd med ditt kjøp? Vi aksepterer returer på varer som er i dens originale tilstand innen 14 dager fra du mottar varen. Produktet må sendes tilbake til oss i originalemballasje, sammen med angrerettskjema. Angrerettskjema finner du i ordrebekreftelsen din.

Enhver vare du returnerer må være i samme tilstand som du mottok den. Returnerte varer kan ikke være brukt eller endret på noen måte. Alle varer vil bli individuelt evaluert. Angreretten kan ikke gjøres gjeldende ved levering av forseglede varer som av hensyn til helsevern eller hygiene ikke er egnet for retur, og der forseglingen er blitt brutt etter levering.

Frem til vi mottar returen, tar du som kunde risikoen for transport tilbake til oss. Det kan være en god ide å sende returen med sporing, og beholde kvitteringen. 

Returer kan ta opptil 14 dager å bli behandlet. Når returen er behandlet og godkjent vil du få tilbakebetalt pengene på samme måte som ved bestilling. Det kan ta opptil 5 virkedager før pengene er inne på konto, avhengig av betalingsmåte. 

Hvis du skal returnere hele- eller deler av din ordre og har valgt faktura som betalingsmåte, kan du selv utsette forfallsdato kostnadsfritt på www.klarna.no. Om det ikke blir gjort, kan det påløpe purregebyr før din retur er mottatt og behandlet. Purregebyrer påløper kunden. Klarna kan kontaktes på telefon 21 01 89 91, via Klarna-app eller på e-post: info@klarna.no. Vi oppdaterer fakturaen så snart vi har behandlet din retur. Har du allerede betalt fakturaen din, vil Klarna ta kontakt med deg for å få ditt kontonummer slik at de får sørget for tilbakebetaling.

 

NB. Returadressen finner du i angrerettskjema du fikk sammen med ordrebekreftelsen.

 

Reklamasjon
Hvis det er en feil med varen har du reklamasjonsrett i 2 år fra du mottok varen. Dette forutsetter at du gir oss beskjed innen rimelig tid og at du fremlegger kvittering og/ eller ordrenummer på at varen er kjøpt hos oss. Reklamasjonsretten bortfaller dersom produktet er unormalt mye brukt og/eller ble påført skader.

Ved reklamasjon sender du mail til kundeservice, support@caboskin.com, slik at vi kan sende deg reklamasjonsskjema. Vi dekker returkostnadene ved reklamasjoner.